Wat is Philips Hue Sync?

Philips Hue Sync is een programma waarmee je je Philips Hue lampen kunt synchroniseren met muziek, video en beeld. In dit artikel leggen we je uit hoe je Philips Hue Sync downloadt en installeert, en wat de mogelijkheden zijn voor het weergeven van gesynchroniseerde lichteffecten met Hue Sync.

Wil je Hue Sync met Android of iOS gebruiken dan heb je pech want Hue Sync is op dit moment alleen beschikbaar voor je pc (met Windows 10) of MacBook (Mac OS).

Wil je Hue Sync gebruiken met witte Hue lampen, dan heb je ook pech want deze worden niet door de app ondersteund.

Downloaden en installeren Philips Hue Sync

Om Philips Hue Sync te kunnen gebruiken moet je de app eerst downloaden van de Meethue site. Zoals gezegd is de app beschikbaar voor Windows 10 en voor Mac OS. Het installeren van de app stelt niets voor en komt neer op de bekende next, next, finish. Na het installeren start je de app op en wordt je Hue bridge opgezocht in je WiFi netwerk. Philips Hue Sync appEenmaal gevonden moet je eenmaal op de knop midden op je bridge drukken om de koppeling tussen de app en de bridge tot stand te brengen. Vervolgens kun je je Hue lampen synchroon met muziek, video en beeld lichteffecten laten vertonen. Dat doe je door de app open te hebben, te kiezen voor Muziek, Video of Games en op de “Synchroniseren” knop te klikken.

Philips Hue Sync en Spotify

Het toevoegen van lichteffecten aan streaming audio zoals Spotify werkt prima met Hue Sync. Installeer een muziek app zoals bijvoorbeeld Spotify op je Windows of Mac Os device, of bezoek een van de vele sites waarop je radiostations kunt luisteren.

Kies je voor het synchroniseren van Audio dan kun je vervolgens de intensiteit kiezen waarmee de effecten worden weergegeven. Ook kun je uit één van de 5 aanwezige kleurenpaletten kiezen.

Philips Hue Sync en Netflix

Als je Philips Hue Sync wilt gebruiken om je Netflix video te voorzien van lichteffecten, gebruik dan niet de Netflix app maar start Netflix vanuit de Chrome browser. Doe je dat niet dan zal de Hue Sync app waarschijnlijk niet werken.  Wij krijgen de volgende melding in Hue Sync te zien:

Philips Hue Sync probeert een toepassing met mogelijk beschermde inhoud vast te leggen. Dit werkt mogelijk niet…

Opmerking: kies je in Hue Sync voor Video dan kun je kiezen voor de optie “Audio gebruiken voor effect”. De Hue lampen luisteren dan naast het reageren op de beelden ook naar de audio voor het weergeven van lichteffecten.

Philips Hue Sync en Chromecast

Aangezien je vanuit de Chrome browser Netflix beelden via je Chromecast kunt casten naar je TV, lijkt het mogelijk om naar de TV gestreamde beelden ook van lichteffecten te voorzien met de Philips Hue Sync app. Helaas is dit niet mogelijk.  Dat komt omdat Hue Sync dit niet ondersteunt. Uitsluitend content die wordt afgespeeld op het device zelf wordt ondersteund.  Zodra je gaat casten via een Chromecast zal de Chromecast de beelden rechtstreeks oppakken en zullen die niet meer op de pc of laptop worden afgespeeld.