Tot 2018 was er geen Philips Hue buitenverlichting te koop. Alle Hue lampen waren voor gebruik binnenshuis. Je kon natuurlijk de Hue binnenlampen als buitenlamp gebruiken, maar alleen op overdekte, beschermde plaatsen want deze verlichting is niet beschermd tegen weersinvloeden. Begin 2018 kwam hier verandering in toen Philips een nieuwe serie lampen aankondigde speciaal voor buitenshuis – de Hue Outdoor lampen. Voortaan kun je met Philips Hue buitenshuis dus ook je tuin voorzien van slimme lampen.

Aanbod Philips Hue buitenverlichting 2018

Op dit moment zijn de volgende Hue buitenlampen te koop voor outdoor gebruik:

  • Philips Hue Grondspot – de Lily LED Outdoor

Het gaat hier om spots die zowel wit als gekleurd licht kunnen weergeven. Met deze spots kun je dus niet alleen een deel van je tuin verlichten maar ook een heel speciaal kleureneffect geven.

Bekijk de Hue buitenlamp Lily
  • Philips Hue zuillamp – de Calla

Ook de Hue Calla is een lamp die wit én gekleurd licht kan geven. Ideaal voor het verlichten van je tuinpaden en het creëren van sprookjesachtige sferen.

Bekijk de Hue buitenlamp Calla
  • Philips Hue wandlantaarns – de Lucca, Tuar en Turaco

De wandlantaarns vallen in de Hue-White serie en kunnen alleen wit licht weergeven

Verder heeft Philips ook een Hue led-strip voor buiten aangekondigd. Naar alle waarschijnlijkheid betreft dit een lichtslang die wit en gekleurd licht kan weergeven. Wil je de Hue led-strip kopen dan moet je nog even geduld hebben want hij is nog niet te koop in Nederland.

Is er ook een Hue buitenlamp sensor?

Met al die Philips buitenverlichting vraag je je als snel af of er ook een Hue sensor voor buiten te koop is. Helaas is dit (nog) niet het geval. Eventueel kun je de Philips Motion Sensor gebruiken maar die moet dan wel op een overdekte plaats worden bevestigd. Bijvoorbeeld onder een carport, afdak of overdekt terras. Als dat niet mogelijk is kun je er ook voor kiezen om een (losse) Hue lamp in een armatuur mét bewegingssensor van een ander merk te plaatsen. Op die manier heb je wel de voordelen van een slimme Hue lamp én de voordelen van een bewegingssensor, alleen mis je de voordelen die het gebruik van de slimme Philips motion sensor biedt.

Hopelijk komt Philips op termijn aan de behoefte naar een Hue buitenlamp sensor tegemoet en is er snel een Hue Motion Outdoor sensor te koop.