Nieuwe Hue Bridge met HomeKit-ondersteuning

Philips Hue Bridge 2.0Philips heeft op 4 oktober 2015 in een persbericht de Hue Bridge 2.0 geïntroduceerd. Deze nieuwe Hue Bridge biedt volledige ondersteuning voor Apple HomeKit waardoor interactie met andere HomeKit apparaten mogelijk is. De bridge is te bedienen met iOS versie 8 of hoger, en met Android devices met versie 2.3 of hoger. Het voordeel van iOS apparaten is dat de bridge ook spraakgestuurd kan worden bediend via Siri.

De nieuwe bridge is volgens Philips future-proof, wat inhoudt dat ondersteuning voor andere platforms voor huisautomatisering kan worden toegevoegd. Op dit moment wordt Nest al ondersteund door Hue.

Bestaande Hue producten zijn volledig compatible met de nieuwe bridge, en Philips geeft aan ook de oude bridge te blijven ondersteunen met software-updates. De oude bridge is echter niet met HomeKit te gebruiken. Philips heeft daarom een kortingsactie aangekondigd voor gebruikers van de Bridge 1.0.

De Hue Bridge 2.0 is vierkant van vorm, de oude bridge was rond van vorm. Net als bij de eerste bridge is de Bridge 2.0 los en als starterpakket te koop. Het starterspakket met drie kleurenlampen bevat nieuwe A19 lampen met een lichtopbrengst van 800 lumen. Een starterspakket kost € 199,95. Een losse Hue Bridge 2.0 kost € 59,95.

 

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *