De leukste Hue apps: AMBEE

Dynamische scènes

Ambee (voorheen GOLDEE) is een Hue app (alleen voor iOS) waarmee je statische en dynamische lichtscènes (Color Changing Animations zoals ze het zelf noemen) kunt weergeven op je Hue lampen. Dynamische verlichting houdt in dat de kleur en intensiteit van je Hue lamp(en) geleidelijk verandert. Met een dynamische scène in Ambee wordt een bepaalde situatie uit de natuur nagebootst, bijvoorbeeld een zonsondergang aan zee, het noorderlicht of de lichtinval in een bamboe bos.

Zoals gezegd biedt de app ook statische scènes, dit is echter niet meer dan een mooi woord voor het weergeven van één bepaalde kleur.

Ambee is een gratis app met aankopen vanuit de app. Die aankopen bestaan uit credits waarmee je de scènes kunt aanschaffen. Er zijn drie packs: € 5,99 voor 6 credits, € 9,99 voor 12 credits en € 19,99 voor 26 credits. Een dynamische scène kost 2 credits dus zo’n 2 Euro, en dat is best duur.

Ambee - hue appIn-app aankopen: duur maar niet nodig

Desondanks is Ambee de moeite van het installeren waard. Dat komt door de manier waarop het gratis deel van de app is aangepakt. Na installatie krijg je de beschikking over 10 credits. Hiervoor kun je zelf 5 scènes kiezen uit het aanbod van zo’n 50 scènes. Omdat van iedere scène een preview kan worden weergegeven kun je ze eerst proberen voordat je ze aanschaft. Je ziet dan al wat zo’n scène doet met het licht in de ruimte waar je lampen hangen. De scènes zijn onderverdeeld in 6 verschillende stemmingen (ontspannen, slapen, Romantisch, Feest, Werken en Winter).

Wij probeerden diverse scènes uit op 1 Hue lamp die boven een eettafel hangt. Die lamp is ‘s avonds uit of brandt puur voor de sfeer. We zochten daarom naar scènes die gedimd sfeerlicht weergeven en kwamen uit op de scènes “Golden Haze”, “Lantern in the Air”,  “Singapore Skyline” en “Creative nature”. Voor de resterende 2 credits kochten we de statische kleuren “Classic Light” en “Warm White Lamp”. Dit om snel en makkelijk vanuit dezelfde app over te kunnen schakelen naar een “gewone” lichtweergave.

Voor ons was dit voldoende, we voelden geen behoefte om credits bij te kopen voor meer scènes.

Eenvoudige bediening

De aangeschafte scenes worden op een aparte pagina “My collection” gezet. Je kunt ze makkelijk selecteren door te vegen. Bovenaan deze pagina staat een knop waarmee je eenvoudig de gewenste lamp of lampengroep kunt kiezen. Ook kun je via deze knop alle lampen ineens uitzetten.

Conclusie

Ambee is een leuke app om dynamische scènes op je Hue Lampen te creëren. De scènes zijn vrij duur, maar met de 10 gratis credits kun je 5 scènes uitzoeken die je aanspreken. Dat zal voor de meesten voldoende zijn om plezier te hebben van deze app.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *