rwe-smarthome-productenRWE SmartHome is een systeem voor voor huisautomatisering (Domotica). Het is een uit Duitsland afkomstig systeem dat geschikt is gemaakt voor de Nederlandse markt. Er is een heel scala aan SmartHome producten verkrijgbaar, waaronder producten voor de aansturing van verlichting, verwarming en een brand- en inbraakalarm. Voorbeelden van andere mogelijkheden zijn:

  • Aansturing voerverwarming
  • Lekkage detectie
  • Aansturing Miele wasmachines, drogers en vaatwassers
  • Optie om internet uit te schakelen

SmartHome en Philips Hue

RWE SmartHome is slechts één van de vele domotica-systemen op de markt. Het is best moeilijk een keuze uit die systemen te maken. Als je nog weinig of geen gebruik maakt van huisautomatisering en je bent wel van plan dat te gaan doen, dan kun je het beste voor één, zo breed mogelijk ondersteund domotica platform kiezen en vervolgens (slimme) producten gaan kopen die ondersteuning voor dat platform bieden.

Als je al een Philips Hue hebt dan is het goed je eens te gaan verdiepen in SmartHome, HomeKit en IFTTT,

Hue voor SmartHome app

Als je de Philips Hue in het Smarthome systeem opneemt, kun je deze vanuit de SmartHome app bedienen, en kun je de hue lampen in combinatie met Smarthome producten laten werken. Om Philips Hue in het SmartHome systeem op te nemen moet er een koppeling tussen beide systemen bestaan. Deze koppeling wordt gemaakt via een speciale app, de “Philips hue app voor SmartHome”. Deze app kun je niet los downloaden in de appstore of de playstore, maar is verkrijgbaar als extra app voor de SmartHome centrale via “Apps & Diensten” in het SmartHome-programma. Deze app kost € 3,99.

Hue Smarthome

Door de koppeling met het SmartHome-systeem kun je bijvoorbeeld zorgen dat een bewegingsmelder of een deursensor de Hue lampen aan zet. Ook kun je dan de Hue lampen bedienen met een SmartHome afstandsbediening, en bijvoorbeeld met één knop zowel de Hue lampen als de “normale” lampen aan- of uitzetten.

Ook kun je Hue bedienen en programmeren met het SmartHome programma op je pc of laptop.

Als je Hue geïntegreerd heb in SmartHome kun je nog steeds de Philips Hue app of een van de vele andere apps gebruiken om de Hue lampen te bedienen.