Wat is Nest?

nest-logoNest is bij de meesten pas onder de aandacht gekomen toen het werd overgenomen door Google in 2014. Het bedrijf Nest bestaat sinds 2010 en werd snel bekend met de “Nest Learning Thermostat”, een slimme thermostaat die je kunt bedienen via een app op je smartphone. Inmiddels is┬áNest uitgegroeid tot een platform voor slimme huisautomatisering, waarmee Google nu ook een speler is op de markt van het slimme huis.

Nest verkoopt naast de Learning thermostaat inmiddels ook de Nest Cam, een slimme HD-camera die je huis in de gaten houdt ook als je er niet bent, en de Nest Protect, een slimme rook- en koolmonoxidemelder.

Apparaten die met Nest werken

Works with NestNest heeft een API (Application Programming Interface) beschikbaar gesteld waarmee leveranciers hun apparaten kunnen aansluiten op het Nest platform. Die API wordt “Works with Nest” genoemd, en apparaten die met het Nest platform kunnen worden verbonden zijn voorzien van het Works With Nest-logo.

Leveranciers die apparaten leveren die met Nest kunnen worden bediend zijn onder andere Whirlpool, Philips, LG, Logitec, Mercedes Benz en Osram.

Op de site van Nest staat een pagina met alle “Works With Nest” apparaten.

Philips Hue en Nest

Hue en NestOmdat Philips Hue Nest ondersteuning biedt kunnen de Hue lampen interactie hebben met andere Nest producten in je huis. Zo kun je de Nest Cam gebruiken om het licht automatisch uit te doen als je een ruimte verlaat of het licht zo instellen dat je het best rook kunt zien als de Nest rookmelder een alarm afgeeft. Of je zet de lampen zo fel mogelijk bij een koolmonoxide alarm zodat je goed zicht hebt om zo snel mogelijk je woning te verlaten. Of je laat de Hue lampen rood branden als inbraakalarm als de Nest Cam beweging detecteert. De mogelijkheden zijn enorm als je slimme apparaten met elkaar in verbinding brengt.